БРИНЗА (бриндза, бриндзя)-розсільний сир, виготовлений з овечого молока за допомогою домішку з натурального сичуга свійської худоби.
Бринза є одним із найвживаніших продуктів в Карпатах.
Зовні бринза біла,здебільшого має округлу форму,на смак солона.Зазвичай вага однієї грудки може мати від 1 до 4 кг.

Вважається,що найкращою бринзою є гуцульська бринза,що виготовлена прямо на полонині.На полонинах бринзу готують цілий рік,але найбільше її осінюю.Сам процес приготування закріплений за чоловіками,тому що здавна вівчарство-це чоловіча справа.На багатьох карпатських полонинах туристи можуть придбати та насолодитися смаком гуцульської бринзи.Також похідним продуктом від бринзи є вурда.

Переглядів: 310 | Додав: skole-podobovo | Дата: 13.05.2021 | Коментарі (0)