14:01
Куди втекти на вихідні зі Львова / Їдемо в Сколівські бескиди

Діти не запам'ятають накращий день перегляду телевізора.

Гайда в Карпати. Де можна евакуюватися на день або декілька днів щоб відпочити від міста, помилуватися краєвидами, скупатися у чистій гірській річці? 

Наповнитися емоціями і враженнями, чудовими краєвидами та пізнати частину цікавої історії Сколівщини? Наповніть свій відпочинок недовгою захоплюючою поїздкою. До Вашої уваги підбірка місць недалеко від Львова, яким без вагань можна приділити свою суботу та неділю.

Чарівна панорама – г. Парашка

Названа на честь доньки князя Святослава, яка була вбита на цій горі, Парашка є не тільки частинкою історії, але найвища вершина Національного парку «Сколівські Бескиди» (1268 м над рівнем моря) та один з найлегших гірських маршрутів Карпат. Підкорювати гору Парашку можна починати з міста Сколе або села Корчин, звідти проходять туристичні маршрути. На Вас чекають хвойні ліси, соковита ожина та чорниця, у безхмарну погоду навіть можна побачити панораму Львова, а також недалеко від села знаходиться відомий водоспад Гуркало.

Як дістатись? Зі Львова треба їхати до м. Сколе або с. Корчин автобусом (маршутним таксі) від головного автовокзалу, або електричкою чи власним автомобілем. А звідти починати сходження.

Видовищний потічок – Кам’янський водоспад

«Сколівські Бескиди» мають ще одне мальовниче місце, яке варте уваги – водоспад Кам’янка біля річки за м.Сколе. Висота падіння води близько 7 метрів, один каскад та два потоки – цей красень захоплює будь-якої пори року, але навесні та влітку, коли він стає повноводним, ним можна милуватись годинами. Тут можна розташуватись відпочити на галявині. Шум води, кришталево чисте повітря хвойного лісу, гірська панорама – це справжній релакс для душі та розуму. А ще неподалік можна відвідати унікальне озеро Журавлине (Мертве озеро), що насичене сірководнем, та спробувати мінеральну воду, яка смаком нагадує відому трускавецьку «Нафтусю».

Як дістатись? Зі Львова їхати громадським транспортом до м. Сколе або с. Кам’янка, а звідти трішки пішки. Власним авто треба їхати до с. Дубина, а дорога ліворуч від нього веде до водоспаду.

Доторкнутись до Середньовіччя – місто-фортеця Тустань

Унікальне наскельне місто-фортеця розташоване неподалік села Урич (близько 120 км від Львова). Саме воно було митним пунктом на Соляному шляху до Західної Європи. Вражаюча давньоруська фортеця Тустань була міцною та неприступною, вона височіє на 500-900 м над рівнем моря, а висота самих скель близько 80 м. Зараз від споруди залишились руїни, але дослідники зробили графічну реконструкцію, що дає можливість побачити всю велич міста у часи його існування у IX–XIII ст. Щороку на цій території проводять фестиваль середньовічної культури «Ту Стань!», де відтворюють давній бій та танці.

Як дістатись? Прямий автобус курсує до села Урич. Якщо їхати потягом, то вийти на станції Верхнє Синьовидне, а потім дістатись автобусом або таксі до Урича. Власним авто можна їхати двома шляхами: до села Верхнє Синьовидне або до міста Східниця, а потім повертати на дорогу Т1421, що веде до фортеці.

Кілька цитат
Марії Зюзьгіної
tohome.com.ua

 

Переглядів: 188 | Додав: skole-podobovo | Теги: skole, Weekend, gurkalo, pobuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Якщо у Вас є щось цікавеньке, не забувайте пропонувати Ваш матеріал .