[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Форум - Стрийського району (Сколівського) » Балачки навколо Сколе » Не знаєте де запитати ? ? ? Don't know where to ask? ? ? » Мова форуму Українська!
Мова форуму Українська!
skole-podobovoДата: П`ятниця, 01.07.2022, 11:17 | Повідомлення # 16
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Сміливість – це допомагати

Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: Вівторок, 12.07.2022, 16:05 | Повідомлення # 17
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Сміливість – це бути корисним на усіх фронтах

Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: Понеділок, 25.07.2022, 10:40 | Повідомлення # 18
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Росія знищує мову і культуру своїх сусідів.
Білоруська мова вже на межі зникнення.
Загинається ідентичність країни. Робиться так щоб був популярний московити. (а це окупація)
В Україні в 2014 відбулася деокупація від кремлівської влади в Раді ось і все, українці взяли контроль над своєю країною, рашу відразу це розлютило, вони вважають що Україна повинні завжди бути в рабстві і підпорядкована їм, Малі брати і тд, як білоруси зараз, які так і не змогли самореалізуватися і мабуть залишаться російськими рабами на століття, тут далеко не треба ходити.
Ваша великоруська мрія-сидячи по горло в лайні, затягнути туди всіх інших. Це і є русизм".


Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: Вівторок, 02.08.2022, 16:05 | Повідомлення # 19
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
82 медичних співробітників жінок зараз в полоні в тій самій Оленівці.
Цього не покажуть по телевізору в Zе-марафоні. Не буде флешмоба, бо це не так важливо як врятувати дупу однієї Зе-Лєнкі, якій просто закортіло покрасуватися на обкладинці модного журналу.

82 жінки.
Більшість з них є співробітниками 555-го військового шпиталю Маріуполя - лікарі, медичні сестри.
Вони були захоплені у полон, бо виконували свій обов’язок – рятувати життя, до останнього лишалися з пораненими.
Андрію Кривцову (родичу однієї з полонених) вдалося поспілкуватися з двома жінками, які були у полоні, та їм пощастило – їх обміняли.

Ви працювали у 555 шпиталю м. Маріуполь, розкажіть докладніше що трапилося з 24 лютого по 12 квітня.
До середини березня госпіталь працював в штатному режимі, у різні міські лікарні були відрядженні лікарсько-сестринські бригади для забезпечення швидкого надання повноцінної медичної допомоги, до того ж кількість поранених і травмованих була вже такою великою, що можливості госпіталю цьому не відповідали. Коли на територію шпиталю влучив снаряд ворогів, усіх швидко евакуювали до резервних баз у бункерах на заводі. Так весь особовий склад госпіталю було поділено на дві групи (прим. завод Ілліча та Азовсталь).

Розкажіть про обставини, коли вас захопили до полону.
Це трапилось 12 квітня. Ми підпорядковувались 36-й бригаді (тому що госпіталь не мав жодної зброї на обліку). Ні у кого з персоналу не було автомату чи пістолету, мова іде і про медичний, і про немедичний персонал, ми не могли самі по собі оборонятись від ворога. І коли 36 бригада вже не могла вести оборону своїх позицій, ми опинились у дуже скрутній ситуації, можливості вийти з оточення не було, до того ж у бункерах залишалось дуже багато поранених - так і потрапили у полон.

А що сталося після того як вас захопили?
Спочатку нас доправили у смт. Сартана, де залишили у ангарі. Особисто я спала на бетонній підлозі, трохи спасав тільки одномісний каремат, який я ділила на двох з іншою жінкою-офіцером, прикомандированої до нашої частини (прим. шпиталь вважається окремою військовою частиною). У вікнах було вибите скло, дні тоді були дуже холодні, дощило, тож легко уявити, наскільки було холодно в тих ангарах. Через дві доби нас перевезли в Оленівку. Умови перебування дійсно жахливі, дуже мала камера, розрахована на двох - насправді нас там було 13. Туалет у камері несправний, але в нормальний нас не виводили. Годували тричі на день, за кількістю їжі мені особисто вистачало, давали багато хлібу - це спасало. Стосовно питної води - в принципі, раз на день можливо десь літри 3 давали, але вона була несмачна і ми навіть думали, що її набирали просто з під крану. Їжу давали у брудному посуді, було зрозуміло що хтось з них до нас вже їв. Ніякого душу, ніяких умов для підтримання елементарної гігієни тіла. Яскраво запам’ятала, що вночі дуже гучно включали на всю будівлю музику, через що ми не могли спати. На 5-й день перебування в Оленівці нас організовано вивезли у Таганрог. Водій автобусу казав, що це останній етап перед обміном. Намагались вірити в найкраще. Коли потрапили в РФ, в Таганрог, я для себе зрозуміла, що у ДНР нам ще норм було, оскільки ставлення росіян до нас було як до тварин. Маршруту не знаю, я ніколи не бувала у тих населених пунктах,через які ми їхали, але їхали десь 6 годин.

Коли ви потрапили до СІЗО у Таганрозі – чи брали у вас особисту інформацію, відбитки пальців, ДНК?
У пункті прийому нас повністю переодягли, нічого з особистих речей нам не було дозволено брати з собою, дві хвилини дали на дуже, дуже холодний душ, забрали пасмо волосся, відрізок нігтя, відбитки пальців (через декілька днів знову знімали відбитки пальців, брали слину, вносили в якусь електронну базу). Умови перебування там були кращі ніж в
Оленівці, у кожного своє ліжко, більш комфортний туалет (це саме в моїй камері), перші дні було холодно, потім видали бушлати. На ліжках сидіти не можна, інколи навіть ганяли, щоб ми і на лавках не сиділи. Виходить - цілий день на ногах.

Розкажіть про умови перебування в самому СІЗО.
Нас розвели по камерах по 2-6 людей у кожній. Ліжок вже тут вистачало на всіх. Годували нас тричі на день, їжа, ну просто жахливої якості і в недостатній кількості, інколи на вечерю давали тільки скислу кашу. Раз на тиждень пускали у гарячий душ. У камері був рукомийник. Давали мило, зубну пасту, щітки, туалетний папір, засоби жіночої гігієни. О 6 підйом, о 22 відбій, бували дні, коли на розсуд наглядачів нам оголошували відбій десь о 23-24:00. Нашу камеру - жодного разу не вивели на прогулянку, тобто весь цей час ми сиділи закриті у 4 стінах.

Чи дозволяли комусь дзвонити, писати листів – за Женевською Конвенцією полонені мають право на спілкування з зовнішнім світом?
Ні, не дозволяли.

Чи були допити, чи ще якісь слідчі дії?
Звичайно, слідчий комітет РФ, та ще люди, представниками якої структури вони були, я не змогла для себе виявити. Можливо прокуратура.

Чи був моральний тиск на людей?
Так був, постійний. Нам постійно казали: «Зеленський оголосив вас зрадниками, вас ніхто не чекає і ніхто не буде обмінювати», «Коли ви приїдете в Україну, вас там посадять/вб’ють», «України вже майже нема, вам легше дочекатись, коли буде усюди Росія», «Наша сторона готова хоч зараз вас відправити, але Україна гальмує процес». Заставляли вивчати гімн, герб, стяг РФ, ганебний вірш «Простите нас родные россияне» та інше.

Чи був до вас доступ якихось організацій – ООН, ОБСЄ, Міжнародний комітет Червоного Хреста?
Ні, не був.
---------------------------------
Це невелика частина інтерв’ю, яку я можу оприлюднити. Усе інше – або занадто жахливе для публікації у відкритий доступ, або закрите для розголосу, поки йде слідство.
Так друзі, сьогодні у XXI сторіччі, у центрі Європи, знов повторюються ті самі жахи, що і майже сто років тому. І про це знов вперто мовчать. Наша влада, МКЧХ, ОБСЄ, ООН, ЄС.
Якщо я закрию очі і не буду його бачити, воно мене теж не побачить. Мабуть так.
Але як не намагаються приховати правду, вона все одно випливе назовні. 11 липня Олег Котенко, уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, назвав число – 7200 зниклих безвісти – більша частина яких є у полоні. Сьогодні, на зустрічі з родинами полонених, представник МКЧХ назвав орієнтовне число від їх організації – 8000 осіб. Як будуть робитися обіцяні нам обміни? Останній був 144 на 144. А в нас за підрахунками від оприлюднених даних 400-500 солдат РФ та ОРДЛО. Риторичне питання…
Тиждень тому вся Україна почула про 32 водіїв-волонтерів з Маріуполя, яких звільнили з полону. Не обміняли. Не відбили за допомогою військової спецоперації. А відпустили. Бо про них говорили. Публічна інформаційна компанія «Волонтер – не терорист» почалася з квітня. Звертаючись до нещодавнього інтерв’ю того ж Олега Котенко – якщо людина не воювала, то розголос має бути максимальний. За Женевською конвенцією, медики, журналісти, кухарі, музиканти не йдуть на обмін, їх просто передають сторонам, бо вони не комбатанти.
Ми просимо вас – кожного громадянина України, допоможіть нам із розголосом. Кожен ваш голос може врятувати Людину. Весь світ має знати про те, що Росія незаконно утримує у полоні медиків, велика частина з яких - жінки. Ми звертаємося до Президента, Верховної Ради – зробіть так, щоб весь світ знав про звірства Росії – країни терориста. Лікарям не місце у концтаборах. Врятуйте їх!!!


Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: Середа, 03.08.2022, 16:31 | Повідомлення # 20
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Мир, свобода и независимость — вот главные атрибуты Великой победы, но разве эти цели ставит Владимир Путин в войне против Украины? Нет, президент рассказывает и упорно доказывает, что целая нация просто не имеет права существовать, что «ее выдумал Ленин», находит массу оправданий для собственной агрессии, финальная цель которой устарела, как и сами войны — захват территорий и мнимое «освобождение». Только украинцы не просили их освобождать, они вполне в состоянии самостоятельно решать свою судьбу и, может, даже лучше России, выбирать свой дальнейший путь развития.
А за что воюют украинцы? За мир в своих разрушенных домах, за свои семьи, за свободу своего народа и независимость своей страны. Если сила действительно в правде, то для «русского мира» пришли плохие новости. Ни Россия, ни Владимир Путин, ни кто-либо еще не в праве решать за другой народ и уж тем более насаждать свое видение с помощью танков, бомбардировок и убийств. Угроза НАТО? Россия получила два полноценных члена НАТО у своих границ больше, а военный контингент вблизи России уже вырос в разы. «Марионеточное правительство в Киеве»? А почему россиян это вообще волнует? Русофобия? За время от начало войны Владимир Путин сделал для русофобии больше, чем кто-либо в истории России, превратив русскоязычные города Украины в руины, а россиян — в изгоев, и отобрав у миллионов россиян надежду на будущее.


Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: П`ятниця, 05.08.2022, 11:44 | Повідомлення # 21
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
В конце 1930 - х годов в Европе накалялась международная ситуация. Два тоталитарных государства - Германия и СССР готовились к территориальным захватам. Их интересы столкнулись в Испании, где все же вверх взяло профашистское правительство генерала Франко, которое поддерживало нацистское правительство Германии. Затем, была захвачена Австрия под предлогом воссоеденения немецких земель. Позже, в 1938 году путем военного давления была захвачена часть Чехославакии (так называемая Судетская область), а немного позже оккупирована и сама Чехословакия.

Однако этого Германии оказалось мало и нацистская верхушка во главе с Адольфом Гитлером начала готовиться к войне в Европе. Для того, чтобы вести крупномасштабную войну, Германии необходимо было обеспечить нейтралитет СССР. Для этого, в августе 1939 года в Москву прилетел представитель Гитлера - Риббентроп. Через него Гитлер предложил Сталину разделить между собой Польшу, а также Эстонию, Литву и Латвию, на что Сталин сразу согласился. Для широкой общественности Риббентроп приехал для того, чтобы заключить Пакт о ненападении, который и был заключен. Но к нему прилагался тайный договор по которому проводилась граница зон германского и советского влияния, то есть те территории, которые позже были оккупированы Германией и СССР.

Уже 1 сентября 1939 года Германия вероломно напала на Польшу. Поляки геройски защищались, но были разбиты из-за превосходства немцев в танках и авиации. Многие поляки и украинцы ждали, что СССР поможет Польше и вступит в войну с Германией. Но 17 сентября 1939 года советские войска напали на Польшу с запада и оккупировали территорию Западной Украины и Белоруссии, которая находилась в составе Польши, выступив таким образом в союзе с гитлеровской Германией. Немного позже СССР по сути захватил территорию балтийских государств - Эстонии, Литвы и Латвии. На всех захваченных территориях устанавливался сталинский режим. Арестовывались политические и культурные деятели. Началась вторая мировая война. Гитлер купил нейтралитет СССР и советское правительство молчало, когда немецкие танки вторгались на территорию Франции, Бельгии, Дании, Югославии, Норвегии, Греции и других стран. А СССР решило захватить новые территории и в конце 1939 года объявило войну Финляндии. Но мужественный финский народ вел героическую войну с наглым агрессором. Имея огромное преимущество в живой силе и технике, СССР не удалось сломить финский народ, и весной 1940 года был заключен мир, по которому СССР получал небольшие территории на Карельском перешейке и в Заполярье. Эта война показала немецким фашистам плохую боеспособность советской армии, а правительство Финляндии эта война подтолкнула к союзу с Германией против СССР."


Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: П`ятниця, 05.08.2022, 14:51 | Повідомлення # 22
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Москалюка-это не житель России. Это та падлюка, которая живет в Украине и ей все не нравится: ни еда, ни язык, ни традиции. Но и ведь в Россию эта тварь ехать не хочет

Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: Вівторок, 09.08.2022, 10:26 | Повідомлення # 23
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Не потрібно примушувати рускоязичних вчити українську мову, а потрібно примусити українців НЕ РОЗУМІТИ рускоязичних❤❤❤
(С) Gyppsy


Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: Вівторок, 09.08.2022, 14:54 | Повідомлення # 24
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Не потрібно примушувати рускоязичних вчити українську мову, а потрібно примусити українців НЕ РОЗУМІТИ рускоязичних❤❤❤
(С) Gyppsy


Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: Середа, 10.08.2022, 11:26 | Повідомлення # 25
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Сміливість – це по-українськи

Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: П`ятниця, 12.08.2022, 11:00 | Повідомлення # 26
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Московський патріарх заявив, що у львівській єпархії УПЦ МП відновлять «канонічний порядок» https://prolviv.com/blog/2022/08/12....hnyi-poriadok/

Московський патріарх Кірілл привітав з 50-річний ювілеєм митрополита Львівського і Галицького УПЦ (МП) Філарета (Кучеров), де висловив сподівання на відновлення «канонічного порядку» у єпархії уже «незабаром», що у контексті російсько-української війни і відкритого протистояння з УПЦ МП може бути сприйнято як прихована погроза. Митрополит Філарет, який ще на початку війни відмовився поминати московського патріарха під час богослужінь, на таке привітання не відреагував, пише zaxid.net

Привітання митрополита Філарета з 50-річчям з’явилось на офіційному сайті РПЦ 9 серпня. У ньому Кірілл наголошує, що Філарет багато років підпорядковувався колишньому московському патріарху Алєксію ІІ. Також Кірілл висловлює сподівання, що «канонічний порядок у дорученій Вам церковній справі незабаром буде відновлено».

На жаль, іще не вдалося отримати коментар митрополита Філарета з реакцією на таке привітання, яке у контексті активного дистанціювання УПЦ МП від Москви можна сприймати як неприховану погрозу.


Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
skole-podobovoДата: Вівторок, 16.08.2022, 11:16 | Повідомлення # 27
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline


Агротуризм в Карпатах / тел. 0972972472 , 0951212632
 
Форум - Стрийського району (Сколівського) » Балачки навколо Сколе » Не знаєте де запитати ? ? ? Don't know where to ask? ? ? » Мова форуму Українська!
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук:
Нова відповідь
Текст повідомлення:
Код безпеки:

Немає родини/знайомих/друзів в Карпатах. А є бажання відвідати ці мальовничі куточки? Відпочиньте, від шуму та метушні міста. Просто приїжджайте до нас