[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум - Стрийського району (Сколівського) » Балачки навколо Сколе » Корчин / Korchyn » Велосипедом до джерела мінеральної води с.Корчин (Мінеральна фото нафтуся , с.Корчин біля Верхнє Синьовидне)
Велосипедом до джерела мінеральної води с.Корчин
skole-podobovoДата: Понеділок, 29.08.2022, 12:23 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 485
Репутація: 0
Статус: Offline
Джерела мінеральної води с. Корчин “На границі”- межі Корчина з Верхнім Синевідськом, ще і нині є природне джерело лікувальної мінеральної води типу «Нафтуся». Для всіх охочих , можна безплатно скоштувати воду та набрати з собою. Вода є дуже м'якою та має специфічний запах. (схожа на смак до нафтусі).

Джерело , відкрите для всіх бажаючих.




Корчин називали кліматично-купелевою лічницею та здоровим літниськом, (бо влітку тут найліпше ся лікувати). У ХІХ ст. сюди з’їжджалися високі австрійські урядовці, заможні евреї, шляхтичі, священицька знать, пани, вища чиновницька еліта зі Львова. Бо там, «На Ковальщині», діяв відпочинковий та оздоровчий (від легеневих недуг) санаторій, з лікувальною водою (залізистою), який згодом був розібраний, До Корчина – на літнисько! Чисте повітря, зваблива краса гір, цнотлива тиша лісу, його дари та купання в теплих цілющих хвилях річки Стрий, гостинність і щирість горян, вабили сюди відпочивальників.


Потрапити до джерела можна від заводу мінеральних вод, в кінці дороги спуск направо. Або вздовж річки стрий із с. Корчин.

Із коментарів гуглу:

1. Це сама концентрована вода яку я зустрічав, тому пийте обережно))
2. Справжня Нафтуся з сірководнем.
3. Пахуча і помічна. Дуже хороша вода, тільки потрібно добу почекати, щоб вийшов сірководень


Кілька цитат , взято з: https://u.to/JOBGHA
 
Форум - Стрийського району (Сколівського) » Балачки навколо Сколе » Корчин / Korchyn » Велосипедом до джерела мінеральної води с.Корчин (Мінеральна фото нафтуся , с.Корчин біля Верхнє Синьовидне)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Текст повідомлення:
Код безпеки:

Немає родини/знайомих/друзів в Карпатах. А є бажання відвідати ці мальовничі куточки? Відпочиньте, від шуму та метушні міста. Просто приїжджайте до нас